شامل حقوق اموال و مالکیت ، حقوق قراردادها ، مسؤولیت مدنی ، حقوق خانواده ، ارث و وصیت و …
شامل امور تعقیبی و دفاعی نزد دادسراهای عمومی و انقلاب ، دادگاه های کیفری یک و دو ، دیوان عالی کشور و …
شامل امور حقوقیِ بازرگانی داخلی و بین المللی، شرکت ها ، قراردادهای تجاری ، چک و اسناد تجاری در عرصه داخلی و بین المللی و …
شامل امور حقوقیِ بیمه و روابط کارگر و کارفرما نزد هیأت های تشخیص ، حل اختلاف و دیوان عدالت اداری
شامل کلیه امور مربوط به شرایط ازدواج، موانع ازدواج، مهریه و شرایط آن، طلاق، نفقه، حضانت و …
شامل کلیه امور ثبتی ، مشاوره ثبتی ، نقشه برداری و تشخیص حدود ثبتی ، تنظیم سند ، رفع تصرف ، خلع ید و …
موارد و شرایط تخفیف مجازات بعد از صدور حکم و قبل از قطعی شدن رأی در ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری ( مصوب 1392 ) پیش بینی شده است.
در تمام محکومیتهای تعزیری در صورتی که دادستان از حکم صادره درخواست تجدیدنظر نکرده باشد، محکوم علیه میتواند پیش از پایان مهلت تجدیدنظرخواهی با رجوع به دادگاه صادرکننده حکم ، حق تجدیدنظرخواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدیدنظر را مسترد نماید و تقاضای تخفیف مجازات کند.
در اینصورت، دادگاه در وقت فوقالعاده با حضور دادستان به موضوع رسیدگی و تا یک چهارم مجازات تعیین شده را کسر میکند.این حکم دادگاه قطعی است.
با توجه به عبارت کلی قانون ، کلیه مجازات های تعزیری مشمول این حکم می شوند.مطابق ماده 18 قانون مجازات اسلامی ( مصوب 1392 ) منظور از مجازات تعزیری ، مجازاتی است که به موجب قانون تعیین شده بدون این که مشمول عنوان حد (مجازات هایی که مقدار آن در شرع تعیین شده است) ، قصاص یا دیه باشد.مجازات های تعزیری در قانون به هشت درجه تقسیم شده اند و در قوانین مختلف هم برای جرائم گوناگون مجازات های تعزیری گوناگونی پیش بینی شده است.
بنابراین ممکن است سوال شود:
1- کدام یک از این هشت درجه مشمول تخفیف مجازات بعد از صدور حکم ( موضوع ماده 442 آیین دادرسی کیفری ) می شوند؟
2- آیا مجازات های مذکور در سایر قوانین خاص مانند قانون مبارزه با مواد مخدر یا قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا ، اختلاس و کلاهبرداری هم می شود یا فقط مجازات های تعزیری مذکور در خود قانون مجازات اسلامی را در بر می گیرد؟
پاسخ این است که این قانون ( تخفیف مجازات بعد از صدور رای دادگاه موضوع ماده 442 ) شامل همه انواع مجازات های تعزیری می شود ( قبل از قطعی شدن رأی ). چه مجازات های تعزیری مذکور در خود قانون مجازات اسلامی و چه مجازاتهای تعزیری که در سایر قوانین از جمله قانون مبارزه با مواد مخدر پیش بینی شده است.
در صورت هر گونه ابهام با وکیل دادگستری مورد اعتماد خود مشاوره نمایید.
اسامی همکاران وکیل پایه یک دادگستری تهران در سایت کانون وکلای دادگستر مرکز قابل مشاهده است.همچنین اسامی همکاران وکیل پایه یک دادگستری ایران در سایت صندوق حمایت وکلای دادگستری قابل مشاهده است.
وکیل پایه یک دادگستری - دکتری حقوق خصوصی (دانشگاه تربیت مدرس)
سلام خسته نباشید من ۳ سال حبس برام امده رضایت شاکیم دارم چه مادی رو استفاده کنم
سلام و سپاس از همراهی شما اگر حکم قطعی شده بر اساس ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری می توانید درخواست تخفیف یا تبدیل مجازات خود را به دادگاه صادر کننده رأی قطعی ارائه کنید.
سلام من وااسه یه اسلحه ۷۰میلیون جریمه واسم آمد چه کنم کم بشع
سلام و سپاس از همراهی شما بدون اطلاع از مفاد پرونده، اظهار نظر دقیق ممکن نیست. می توانید با قاضی صحبت کنید. همچنین در صورت لزوم می توانید دادخواست اعسار بدهید.
سلام من یک سال حبس تعزیری داشتم چهل روزکشیدم ورضایت شاکیم روگرفتم,تخفیف مجازات کردم الان قاضی دوباره شش ماه حبس تعزیری داده من ازکدام ماده استفاده کنم که حبسم به جزای نقدی یاتعلیق دربیاد؟خواهشن زودجواب بدین ممنون
سلام و سپاس از همراهی شما بدون اطلاع دقیق از محتوات پرونده اظهار نظر دقیق ممکن نیست. مجازات برخی برخی جرائم قابل تعلیق نیست. در صورت لزوم می توانید با قاضی مربوطه صحبت کنید.
سلاموعرض ادب ببخشید مزاحمتون میشم ممنون میشم ی پاسخ به این سوالم من بدید با78کیلو تریاک منو برج5همین امسال گرفتن و6سال حبسو204ملیون جریمه نقدی در حق دولت کردن و ماشینمم چون جاساز نبود حکم ازادی ماشینو دادن و بعدازاینکه حکمم قطعی شد تقاضای ماده442رو دادم ودادستان بعداز موافقت حبسم به چهارسالو نیم و جریمه نقدیم به 152ملیون تبدیل شد و بعداز اینکه حکمم اومد رفتم نامه ازادی ماشینو گرفتم ازدادگاه و رفتم پارکینگ شورای هماهنگی موادمخدرگفتن باید با دادستان هماهنگ کنیم و بعد سه روز حکم مصادر کامیونو دادن مگه میشه که بعداز اینکه ازماده442استفاده کنیم و حکم قطعی شده باشه حکممو نقض کنن و حکم بر ضبط کامیون بیاد ممنون میشم پاسخ بدید با سپاس
سلام و سپاس از همراهی شما حق اعتراض شما به حکم جدید محفوظ است. ینایراین می توانید در فرصت قانونی به حکم جدید اعتراض کنید.
با عرض سلام پسرمن با چند نفر پارسال سرقت منزل انجام دادند متهم ردیف ۵ شد یک ماه زندان بود باوثیقه آوردیم بیرون ..امسال یه سرقت موتور انجام داد با قرار بیرون بود بعد با دوستش پراید ی رو سرقت کردن همون روز دوستشو پشت فرمون بود گرفتن پسر من فرار کرد وبعد چندروز خودمون بردیم تحویلش دادیم رفت زندان..بعد چند روز حکم ورای پرونده اواش سرقت منزل اومد ۶ماه حبس بدون ردمالو رضایت شاکی که ۱ ماه کم کردن برای تسلیم به رای شدنش… الان زندانه رای این دو پرونده هم اومده یکسال ونیم حبش و۷۰ ضربه شلاق داره و۲۰ روز تجدید نظر گذاشته قاضی حالا میخوام بدونم تسایم به رای بنویسه پسرم بهتره یا تخفیف محازات درخواست کنه؟ واینکه عفو رهبری شامل این پرونده میشه؟ ممنون میشم جواب بدید..
سلام و سپاس از همراهی شما بعد از گذشتن مهلت تجدید نظر تسلیم به رأی منتفی است. می توانید از شاکی رضایت بگیرید و درخواست تخفیف کنید.
سلام وقت بخیر کسانی که مبلغی به عنوان دیه بدهکارن واعتراض به رای دادگاه نکردن ومیخواهن نقداپرداخت کنندمیتوانندازماده 442 استفاده کنند و تخفیف بگیرند باتشکر
سلام.برای همسرم حکم نه سال تعزیری و ۷۷ میلیون جریمه نقدی اومده.تا ۲۰روز حق اعتراض داره.جرمش هم ۵۰ گرم هرویین بوده.به نظر شما اعتراض کنیم به حکم یا اینکه از ماده ۴۴۲ استفاده کنیم؟
سلام و سپاس از همراهی شما لازمه پاسخ به این پرسش اطلاع از مفاد پرونده است. اگر بر اساس مفاد پرونده امکان دفاع موثر وحود داشته باشد، تجدید نظر خواهی ترجیح دارد.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.