شامل حقوق اموال و مالکیت ، حقوق قراردادها ، مسؤولیت مدنی ، حقوق خانواده ، ارث و وصیت و …
شامل امور تعقیبی و دفاعی نزد دادسراهای عمومی و انقلاب ، دادگاه های کیفری یک و دو ، دیوان عالی کشور و …
شامل امور حقوقیِ بازرگانی داخلی و بین المللی، شرکت ها ، قراردادهای تجاری ، چک و اسناد تجاری در عرصه داخلی و بین المللی و …
شامل امور حقوقیِ بیمه و روابط کارگر و کارفرما نزد هیأت های تشخیص ، حل اختلاف و دیوان عدالت اداری
شامل کلیه امور مربوط به شرایط ازدواج، موانع ازدواج، مهریه و شرایط آن، طلاق، نفقه، حضانت و …
شامل کلیه امور ثبتی ، مشاوره ثبتی ، نقشه برداری و تشخیص حدود ثبتی ، تنظیم سند ، رفع تصرف ، خلع ید و …
روش اعاده دادرسی و جلوگیری از اجرای آراء خلاف شرع بین صادره از مراجع قضایی از طریق ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری (مصوب 1392) در دستور العمل اجرایی مورخ 9/9/98 رییس قوه قضاییه تعیین شده است.بر اساس این دستور العمل:
1) تنها رییس قوه قضاییه اختیار دارد در اجرای ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری از اجرای آراء قطعی خلاف شرع بین ، جلوگیری نموده یا این نوع اعاده دادرسی را تجویز نماید. 2) چنانچه رییس دیوان عالی کشور ، دادستان کل کشور و رییس سازمان قضایی نیرورهای مسلح در اجرای وظایف قانونی خود با آراء خلاف شرع بین مواجه شوند ، مراتب را به رییس قوه قضاییه اعلام می نمایند.3) چنانچه قاضی صادر کننده حکم یا سایر قضات مرتبط با پرونده ، با رای خلاف شرع بین مواجه شوند ، مکلفند مراتب را به رییس حوزه قضایی یا دادستان اعلام کنند تا در صورت اعتقاد به وجود خلاف شرع بین در رای ، موضوع را به رییس دادگستری استان اعلام نمایند.4) چنانچه رییس کل دادگستری استان یا رییس سازمان قضایی نیروهای مصلح از طریق مذکور یا از طریق تقاضای سایر اشخاصی که مدعی خلاف شرع بین در رای قطعی هستند، درخواست اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری را دریافت نماید و رای را خلاف بین شرع تشخیص دهد، نظر خود را به دفتر رییس قوه قضائیه اعلام می نماید.5) رییس قوه قضاییه ممکن است در زمان بازنگری ، دستور توقف اجرای رای را صادر نماید. همچنین در صورت موافقت رییس قوه قضاییه با تجویز اعاده دادرسی ، اجراء حکم تا نتیجه قطعی پرونده به تعویق می افتد و پرونده برای رسیدگی به دیوان عالی کشور ارسال می گردد.6) با وصول پرونده به دیوان عالی کشور، نهایتاً شعب خاص دیوان عالی کشور ، موظف به نقض رأی قطعی قبلی ، رسیدگی و صدور رأی هستند.بنابراین اشخاصی که متقاضی اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری و جلوگیری از اجرای آراء قطعی به دلیلی خلاف شرع بین هستند ، می توانند به یکی از دو روش اقدام کنند:
مطابق ماده 5 دستور العمل اجرایی ماده 477 متقاضی اعاده دادرسی از آراء خلاف شرع باید درخواست خود را با ذکر شماره پرونده ، مشخصات طرفین ، علت درخواست و جهت خلاف شرع بین دانستن دادنامه به صورت مستدل و به ضمیمه تصویر دادنامه یا دادنامه های صادره برای دادگستری کل استان یا سازمان قضایی نیروهای مسلح ارسال نماید.
با توجه به اختیاراتی که در خصوص نحوه اجرای این دستور العمل برای قاضی صادرکننده رأی و سایر قضات مرتبط با پرونده و دیگر مقامات، پیش بینی شده است، اعلام موضوع به قضات و مقامات مذکور و در خواست اعاده دادرسی از آراء خلاف شرع می تواند موجبی برای شروع فرایند اعاده دادرسی و جلوگیری از اجرای رای باشد.
1) با وجود این که، این نوع از اعاده دادرسی صرفاً برای جلوگیری از اجرای آرای خلاف شرع بین پیش بینی شده است و در موارد استثنایی ممکن است موضوعیت پیدا کند ولی بسیاری از حقوقدانان با دلایل خود، منتقد جدی ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری هستند.2) اعاده دادرسی از طریق اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری ، یک راه کاملاً استثنایی برای جلوگیری از اجرای آرای قطعی و رسیدگی مجدد است و ممکن است در هر یک از مراحل پیگیری پرونده متوقف شود.بنابراین امید بستن به احقاق حق از طریق اعاده دادرسی با ادعای صدور آراء خلاف شرع و احیاناً صرف هزینه سنگین در این مسیر نیازمند تامل جدی است.
در صورت هر گونه ابهام با وکیل دادگستری مورد اعتماد خود مشاوره نمایید.
اسامی همکاران وکیل پایه یک دادگستری تهران در سایت کانون وکلای دادگستر مرکز قابل مشاهده است.همچنین اسامی همکاران وکیل پایه یک دادگستری ایران در سایت صندوق حمایت وکلای دادگستری قابل مشاهده است.
وکیل پایه یک دادگستری - دکتری حقوق خصوصی (دانشگاه تربیت مدرس)
باسلام.این دستورالعمل به درستی دردیوان عالی کشورانجام نمیشه وچه بساخیلی ازپرونده های ماده477رادرهمان دیوان توسط شعبات دیوان ردنمودندویکی هم پرونده مابودکه جلوی اجراحکم توسط ریاست قوه قضاییه گرفته شدوپس ازچندسال دوندگی پرونده زمانی که به دیوان ارسال شدظرف کمتراز20روزاعاده دادرسی راردنمودند.معلوم نیست خلاف شرع رارییس قوه قضاییه تشخیص میده یادیوان عالی کشور.
باسلام میخواستم یک راه حل برای پرونده ام که از ماده ۴۷۷کیفری اعاده دادرسی دارم پیداکنم ایابه خاطرایزدمنان.میشه کمکم کنید؟؟؟
سلام و سپاس از همراهی شما روش معمول برای درخواست اعاده دادرسی موضوع ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری، ارائه درخواست مربوط از طریق ریاست دادگستری استان است. با توجه به ضرورت اطلاع دقیق از مفاد پرونده بهتر است برای تنظیم درخواست اعمال ماده 477 با مراجعه به وکیل دادگستری و ارائه دلایل و توضیحات لازم، اقدام کنید.
سلام خسته نباشید برای بنده رای در دادگاه بدوی و سپس تجدیدنطر در خصوص مصرف مشروب الکی صادرشد با توجه به اینکه هیچ اقراری در محکمه وجود نداشت و فقط تست دستگاه پلیس راهور انرا مثبت اعلام کرده بود با وجوداینکه متهم ادعاکرده که ماسکش اغشته با الکل بود و هم چنین بخاطر دندان درد از اسپره استفاده نموده بود متاسفانه ۸۰ ضربه شلاق حدی و ابطال گو اهینانه رای قطعی شد در تجدید نظر سپس اعاده دادرسی کردم دیوان ان را مطابق ماده ۴۷۴ ندانسته و رد کرد آیا الان میتوانم خلاف بین بودن را طبق ماده ۴۷۷ اثبات کنم یا نه راهنمایی بفر مایید
با سلام و سپاس از همراهی شما بر اساس مبانی قانونی، نه قطعیت رأی محکومیت مانع درخواست اعمال ماده 477 محسوب می شود و نه رد درخواست اعاده دادرسی (موضوع ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری). بنابراین درصورتی که دلایلی برای خلاف شرع بین بودن رای داشته باشید می توانید از طریق دادگستری استان درخواست اعمال ماده 477 را مطرح و پیگیری نمایید.
با سلام و احترام اینجانب جهت احداث دیوار در مرز دو ملک که در سند خریداری شده حدی بوده با همسایه توافق مکتوب نمودیم که جلوی سنگ چین قدیمی ایشان احداث شودکه پس از احداث قسمتی از ن ایشان نسبت به تخریب و دعوای تصرف عدوانی اقدام نمود. قاضی با استناد به نظر یک کارشناس رسمی و با عدم پذیرش اعتراض در مهلت قانونی بنده جهت ارجاع به کارشناس 3 نفره و نیز شهادت شهود (تنها یک استشهادیه در پرونده بود که اینجانب هیچ کدام را نمیشناختم) رای صادر شده و در تجدید نظر قطعی شد. اینجانب از کارشناس رسمی شکایت کردم و همزمان اعاده دادرسی ماده 477 را دادم . در بهمن ماه گذشته رای دادگاه انتظامی کانون کارشناسان مبنی بر محکومیت کارشناس صادر شد که به تازگی به دستم رسیده است و از طرفی پرونده اعاده، هفته پیش از دادگستری کل استان تهران و با تایید 3 قاضی به معاونت قوه ارجاع گردید. هنوز موفق به اضافه کردن رای کانون به پرونده نشدم. سوالم در خصوص این است که آیا برای پرونده های حقوقی نیز پس از پذیرش اعاده دادرسی رای جدید در دیوان صادر میشود؟ آیا امکان دارد که چون ماده 477 کیفری است اعاده با این مدرک رد شود؟
سلام و سپاس از همراهی شما مطابق قانون و رویه عملی، اعاده دادرسی از طریق ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری اختصاص به پرونده های کیفری ندارد و در مورد آرای خلاف شرع بین حقوقی نیز قابل اعمال است. بنابراین پس از تجویز اعاده دادرسی ، نهایتا شعبه خاص دیوان عالی کشور در این مورد رأی مقتضی صادر خواهد کرد. ضمناً ارائه رأی محکومیت انتظامی کارشناس می تواند نقش کلیدی در اقناع وجدان قضات و احراز حقانیت شما ایفا نماید.
با سلام، در صورت رد فرجام خواهی و تایید و ابرام رای فسخ نکاح در دیوان عالی کشور، آیا دوباره می توان از طریق اعمال ماده 477 اعتراض داد؟به دادگستری استان مراجعه کنم یا دیوان عالی کشور؟پیگیری اون چگونه هست؟
سلام و سپاس از همراهی شما به لحاظ قانونی منعی برای درخواست اعاده دادرسیِ موضوع ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری، در مورد آرای صادره از دیوان عالی کشور وجود ندارد. این درخواست از طریق ریاست دیوان عالی کشور و یا دادستان کل کشور قابل بررسی است.
سلام وقت بخیر .بنده یه پرونده داشتم دادگاه بدوی رای بنفع من صادر نمودن بعدش طرفین پرونده ام اعتراض زدن پرونده دادگاه تجدیدنظر ارسال شد دادگاه تجدید نظر رای دادگاه بدوی رو نقض نمودن . بعدش بنده از طریق ماده 18 اختیارات ریاست قوه قضاییه خواهان ابطال رای صادره از شعبه تجدید نظر به. لحاظ خلاف بین شرع شدم که موافقت کردن اعاده دادرسی شود بعداز اعاده دادرسی رای دادگاه تجدید نظر رو نقض نمودن رای دادگاه بدوی تایید وقطعی شد .الان 12سال از این موضع گذشته تازگیها محکوم شده یعنی طرف پرونده تقاضای اعاده دادرسی دادن با این درخواست هم موافقت کردن .لطف بفرمایید راهنمایی فرمایید چه کاری بکنیم پایان این اعاده دادرسی خلاف قانون نیست متتشکرم
سلام و سپاس از همراهی شما با توجه به حهات مختلف پیش بینی شده در قانون (ماده 426 قانون آیین دادرسی مدنی و ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری) ، صرف درخواست اعاده دادرسی را نمی توان خلاف قانون دانست. در هر صورت مرجع صالح برای رسیدگی به اعاده دادرسی همان شعبه صادر کننده رأی قطعی یا دادگاه هم عرض (در پرونده های کیفری) است که پس از تشکیل جلسه رسیدگی اقدام به انشای رأی خواهد کرد. بنابراین فرصت دفاع برای شما محفوظ است.
با توجه به محکومیت کارشناس در کانون کارشناسان که حکم بر اساس نظر ایشان هم قطعی و هم تایید شده و اساسا در فرجه قانونی به نظر کارشناس اعتراض شده و نه در شعبه بدوی و ن تجدید نظر مورد قبول واقع نشده اینجانب حسب محکومیت کارشناس تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ در دیوان کردم که پرونده برای رسیدگی به قاضی ارجاع شده است با توجه به مراتب فوق امکان قبولی اعاده بنده وجود دارد.ممنون از راهنمایی شما..
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.