مشاور حقوقی قرارداد و حقوق قرارداد ها

مشاور حقوقی قرارداد و حقوق قرارداد ها

حقوق قرارداد ، قرارداد ، قرارداد حقوقی ، مشاور حقوقی قرارداد ، مشاور قرارداد ، مشاوره حقوقی ، قواعد حاکم بر روابط  قرارداد
مشاور حقوقی قرارداد و حقوق قرارداد ها

حقوق قرارداد ها مجموعه قواعد و مقررات حاکم بر روابط قراردادی اشخاص است و مشاور حقوقی قرارداد ها کسی است که شناخت دقیقی از این قواعد و آثار و احکام آن دارد.

هدف حقوق قرارداد ها تنظیم توافقات و روابط قراردادی آنهاست به گونه ای که برای طرفین احساس «بُرد – بُرد» حاصل شود. مشاور حقوقی قرارداد شخصی است که طرفین قرارداد برای رسیدن به هدف فوق از دانش و تجربه او بهره می گیرند.

موضوع حقوق قراردادها

تنوع موضوعات حقوق قرارداد ها بیش از حد تصور است زیرا روزانه در سراسر جهان میلیاردها قرارداد کوچک و بزرگ تنظیم می شود. تمامی توافقات اشخاص، از توافق برای خرید اقلام مورد نیاز از یک فروشگاه کوچک گرفته تا توافق برای عقد ازدواج و از توافق برای تسلیحات نظامی گرفته تا توافقات بزرگ تجاری برای خرید نفت و گاز یا هواپیما، همه و همه در قالب حقوق قرارداد ها واقع می شود.

بنابراین در صورت وجود اختلاف بین طرفین، قاضی دادگاه و یا داور بر اساس قواعد حقوق قرارداد ها، تصمیم قانونی خواهد گرفت. مهمترین ابزاری که وکیل هر یک از طرفین قرارداد برای اثبات حقانیت موکل خود در اختیار دارد نیز همین قواعد حقوق قرارداد هاست.

چه قراردادهایی نیاز به مشاوره حقوقی دارند؟

حقوق قراردادها چیست؟
حقوق قراردادها چیست؟

در بسیاری از این قرارداد ها، به ویژه قراردادهای کوچکی که روزانه با توافق شفاهی بین اشخاص بسته می شود نیازی به نظارت مشاور حقوقی نیست. اما در قراردادهای بزرگ و مهم، به تناسب بزرگی و اهمیت قرارداد، نیاز به نظارت و دخالت مشاور حقوقی قرارداد ها در جریان مذاکرات قراردادی، تنظیم قرارداد و حتی مراحل مختلف اجرای قرارداد، بیشتر و بیشتر خواهد بود تا جایی که گاهی ممکن است نیازمند استفاده از خدمات یک تیم مشاوره حقوقی یا چند نفر وکیل دادگستری باشیم.

مشاور حقوقی قرارداد ها ، به پشتوانه «دانش» و «تجربه» و با شناخت دقیقی که از اصول حاکم بر قرارداد ها و رویه های عملی دادگاه ها دارد، آثار و احکام و پیامدهای هر قرارداد، بلکه آثار و احکام یکایک بندها و تبصره های هر قرارداد را برای طرفین به گونه ای تبیین می کند که با خیال آسوده بتوانند میزان نفع و ضرر احتمالی خویش را بسنجند و با هوشیاری کامل و آینده نگری بایسته، قراردادی تنظیم نمایند که هر دو طرف احساس «برد – برد» داشته، انگیزه های عهدشکنی به حداقل برسد. این همان آرمان حقوق قرارداد ها است.

اهمیت حقوق قراردادها و نقش مشاور حقوقی قرارداد

امروزه به تجربه ثابت شده است که بسیاری از اختلافات و دعاوی مطروحه نزد دادگاه های دادگستری و مراجع داوری داخلی و بین المللی، حتی بسیاری از دعاوی و پرونده های کیفری ریشه در نواقص قراردادهایی دارد که بدون حضور و دخالت مشاور حقوقی یا وکیل دادگستری تنظیم شده اند.

بنابراین بدون تردید حقوق قرارداد ها از جمله مهمترین شاخه های حقوق است و نقش و رسالت مشاورین حقوقی قراردادها، چه در فرهنگ سازی برای بهره گیری حداکثری از مشاورین حقوقی در تنظیم قراردادها و چه در ارائه مشاوره و نظارت دقیق بر نحوه تنظیم قراردادها، نقشی سازنده و کم نظیر است.

در این میان نقش سازنده و رسالت وکیل دادگستریِ با تجربه و آگاه که وظیفه مشاوره حقوقی و نظارت بر تنظیم قرارداد ها را بر عهده دارد و یا عهده دار طرح و تعقیب یا دفاع در دعاوی حقوقی و کیفری نزد مراجع قضایی و مراجع داوری است، به دلیل آشنایی با قواعد حاکم بر روابط قرارداد ها دو چندان است.

در صورت هر گونه ابهام با وکیل دادگستری مورد اعتماد خود مشاوره نمایید.

اسامی همکاران وکیل پایه یک دادگستری تهران در سایت کانون وکلای دادگستر مرکز قابل مشاهده است.
همچنین اسامی همکاران وکیل پایه یک دادگستری ایران در سایت صندوق حمایت وکلای دادگستری قابل مشاهده است.

درباره نویسنده

دکتر حسین علمی

وکیل پایه یک دادگستری - دکتری حقوق خصوصی (دانشگاه تربیت مدرس)

سوال یا دیدگاه‌تان را با ما در میان بگذارید