شامل حقوق اموال و مالکیت ، حقوق قراردادها ، مسؤولیت مدنی ، حقوق خانواده ، ارث و وصیت و …
شامل امور تعقیبی و دفاعی نزد دادسراهای عمومی و انقلاب ، دادگاه های کیفری یک و دو ، دیوان عالی کشور و …
شامل امور حقوقیِ بازرگانی داخلی و بین المللی، شرکت ها ، قراردادهای تجاری ، چک و اسناد تجاری در عرصه داخلی و بین المللی و …
شامل امور حقوقیِ بیمه و روابط کارگر و کارفرما نزد هیأت های تشخیص ، حل اختلاف و دیوان عدالت اداری
شامل کلیه امور مربوط به شرایط ازدواج، موانع ازدواج، مهریه و شرایط آن، طلاق، نفقه، حضانت و …
شامل کلیه امور ثبتی ، مشاوره ثبتی ، نقشه برداری و تشخیص حدود ثبتی ، تنظیم سند ، رفع تصرف ، خلع ید و …
مشاوره حقوقی با «وکیل پایه یک» و «مورد اعتماد»، توصیه همیشگی ماست. اصل بر این است که همه همکاران وکیل دادگستری، امین و قابل اعتمادند. اما نمیتوان احساس اعتماد متقابل را دست کم گرفت؛ قرار است وکیل یا مشاور حقوقی تکیه گاه شما باشد. پس هم «وکیل پایه یک» بودن مورد تأکید است و هم «مورد اعتماد» بودن؛ این را هم عقل می گوید، هم تجربه و هم قانون.
به همین دلیل در نظامات حرفهای برخی کانون های وکلای دادگستری ، استفاده از عنوان « مشاوره حقوقی » در تابلو ، سربرگ و کارت ویزیت، برای وکلایی که کمتر از 10 سال (در مواردی 5 سال) سابقه وکالت دارند، ممنوع است. بنابراین بهتر است مشاور حقوقی شما وکیل پایه یک دادگستری با سابقه بیش از پنج سال وکالت باشد.
مطابق ماده 55 قانون وکالت مصوب سال 1315 هر شخصی که دارای پروانه وکالت نباشد و در امر وکالت مداخله نماید یا عنوانی مانند « مشاور حقوقی » اختیار کند، مجرم است و به مجازات حبس تا شش ماه محکوم میشود. بنابراین مجوز قانونی برای ارائه مشاوره حقوقی ، همان گواهینامه یا پروانه وکالت است که باید در دفتر وکیل پایه یک دادگستری در محلی که برای مراجعین قابل مشاهده باشد نصب گردد.بهتر است هنگام مراجعه برای مشاوره حقوقی ، به نصب پروانه وکالت در دفتر مشاور حقوقی توجه نمایید.
بر اساس ماده 39 آیین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری (مصوب سال 1334) کارآموزان وکالت پس از این که دوره کارآموزی را با موفقیت به پایان رساندند، طی مراسم رسمی، به نام خداوند قادر متعال سوگند حرفهای یاد کرده و متن سوگندنامه را امضا میکنند. سپس به عنوان وکیل پایه یک دادگستری پروانه میگیرند.
بنابراین ماهیت کار مشاور حقوقی ایجاب میکند که علاوه بر دانش، تجربه و تخصص، از صفات اخلاقی ممتازی چون امانت داری ، صداقت ، جدیت و پشتکار برخوردار بوده و در یک کلمه همواره خود را پای بند سوگند حرفهای خود بداند تا بتواند به معنی واقعی کلمه، حافظ اسرار و امانات مادی و معنوی مراجعین و موکلینش باشد. بر این اساس، یکی از مهمترین وظایف کانون وکلای دادگستری و دادسرای انتظامی وکلا، نظارت مستمر بر رفتار حرفهای همکاران وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی ، است.
بهتر است قبل از مراجعه برای وکالت و مشاوره حقوقی، در مورد وکیل و مشاور حقوقی مورد نظر خود ، تحقیق و پرس و جو کنید. قدم اول اطمینان از درج نام و مشخصات ایشان در سایت کانون وکلای دادگستری یا صندوق حمایت وکلای دادگستری یا مرکز وکلای قوه قضائیه است و قدم دوم توجه به سوابق و تجربه ایشان. دفتر وکالت و داوری علمی افتخار دارد که با همکاری جمعی صمیمی از وکلای پایه یک دادگستری ، کارشناسان رسمی دادگستری و استادان و متخصصین در حوزههای مختلف حقوقی ، انواع خدمات حقوقی (اعم از مشاوره حقوقی ، وکالت دادگستری ، داوری و حل اختلاف ، تنظیم انواع قراردادها ، برگزاری دورههای آموزشی و سایر خدمات حقوقی) را به مراجعین محترم ارائه نماید. به منظور اطمینان خاطرِ همراهان و مخاطبان ارجمند نحوه همکاری و برخی سوابق همکاران دفتر وکالت و داوری علمی در قسمت «درباره ما» مورد اشاره قرار گرفته است.
اسامی همکاران وکیل پایه یک دادگستری تهران در سایت کانون وکلای دادگستر مرکز قابل مشاهده است.اسامی همکاران وکیل پایه یک دادگستری ایران در سایت صندوق حمایت وکلای دادگستری قابل مشاهده است.
حقوق مجموعه قواعد حاکم بر روابط اشخاص در جوامع انسانی است تا روابط اجتماعی آنان را در زمینههای گوناگون تنظیم نماید. مشاور حقوقی کسی است که این قواعد را به خوبی میشناسد...
حقوق خانواده مجموعه قواعد حاکم بر روابط خانوادگی است. هدف اصلی این قواعد تنظیم روابط اعضای خانواده به ویژه زن و شوهر است. مشاور حقوقی خانواده کسی است که شناخت دقیقی نسبت...
حقوق قراردادها مجموعه قواعد و مقررات حاکم بر روابط قراردادی اشخاص است با هدف تنظیم توافقات و روابط قراردادی آنها به گونه ای که برای طرفین احساس «بُرد بُرد» حاصل شود.