شامل حقوق اموال و مالکیت ، حقوق قراردادها ، مسؤولیت مدنی ، حقوق خانواده ، ارث و وصیت و …
شامل امور تعقیبی و دفاعی نزد دادسراهای عمومی و انقلاب ، دادگاه های کیفری یک و دو ، دیوان عالی کشور و …
شامل امور حقوقیِ بازرگانی داخلی و بین المللی، شرکت ها ، قراردادهای تجاری ، چک و اسناد تجاری در عرصه داخلی و بین المللی و …
شامل امور حقوقیِ بیمه و روابط کارگر و کارفرما نزد هیأت های تشخیص ، حل اختلاف و دیوان عدالت اداری
شامل کلیه امور مربوط به شرایط ازدواج، موانع ازدواج، مهریه و شرایط آن، طلاق، نفقه، حضانت و …
شامل کلیه امور ثبتی ، مشاوره ثبتی ، نقشه برداری و تشخیص حدود ثبتی ، تنظیم سند ، رفع تصرف ، خلع ید و …
این پرسش که بخشش کل اموال به همسر یا فرزند یا هر شخص دیگر برای بعد از فوت چگونه ممکن است ، معمولاً پرسش کسی است که دنبال محروم کردن بعضی از ورثه از ارث است و یا نگران آینده همسرش یا یکی از عزیزانش است.این اشخاص معمولاً دنبال راه حلی برای جمع دو خواسته هستند. درخواست اولشان این است که در زمان حیات مانند گذشته اختیار کامل اموال و دارایی شان دست خودشان باشد. درخواست دوم هم این که بعد از فوتشان، اموال آنان دقیقاً به همان شخصی یا اشخاص مورد نظر برسد. برای پاسخ به این پرسش و جمع خواسته های فوق باید بدانیم که هر شخصی در زمان حیاتش کاملاً آزاد است که در مورد اموال و دارایی اش تصمیم قانونی بگیرد. اما برای بعد از فوت این اختیار محدود می شود. علت محدودیت اختیار بخشش برای بعد از فوت را باید در مقررات ارث و وصیت جستجو کرد. مطابق مقررات قانون مدنی (مصوب سال1307) کل اموال و دارایی هر شخص بعد از فوت به ورثه اش می رسد و مطابق قانون محروم کردن تمام یا بعضی از ورثه از ارث ممنوع است. همچنین مطابق ماده 843 قانون مدنی وصیت فقط تا یک سوم ترکه (اموال و دارایی شخصی که فوت کرده) معتبر است مگر اینکه وراث وصیت بیشتر از یک سوم را قبول کنند.بنابراین اگر شخصی بخواهد کل اموال و دارایی اش را به دیگری ببخشد ، سه روش قانونی وجود دارد.
همانطور که اشاره شد هر شخصی در زمان حیات خود اختیار هر گونه دخل و تصرف قانونی در کل اموال و دارایی اش دارد. طبق قانون هم بخشیدن تمام با بخشی از اموال به دیگران هیچگونه منع قانونی ندارد. بنابراین همان طور که هر شخصی می تواند تمام یا بخشی از اموال خود را به دیگری بفروشد یا اجاره دهد ، به همان صورت هم می تواند تمام یا بخشی از اموال خود را به هر شخصی که مایل باشد ببخشد.قالب قراردادی که قانون برای این منظور پیش بینی کرده ، همان «عقد هبه» است. عقد هبه (بخشش در زمان حیات) شرایط و ویژگی های خاصی دارد. مثلاً در بسیاری موارد قابل رجوع است. یعنی کسی که مالی را به دیگری بخشیده می تواند تحت شرایطی آن را پس بگیرد.اما همیشه این طور نیست زیرا در بسیاری مواقع هبه غیر قابل برگشت است. بنابراین در این روش جمع هر دو خواسته فوق امکان پذیر نیست. بنابراین باید به دنبال روش دیگری باشیم. روش دوم و سوم موضوع مقاله بعدی است.
اسامی همکاران وکیل پایه یک دادگستری تهران در سایت کانون وکلای دادگستر مرکز قابل مشاهده است.همچنین اسامی همکاران وکیل پایه یک دادگستری ایران در سایت صندوق حمایت وکلای دادگستری قابل مشاهده است
وکیل پایه یک دادگستری - دکتری حقوق خصوصی (دانشگاه تربیت مدرس)
با سلام، ما ۵ خواهر و برادر هستیم از دو زن و یک پدر مشترک، اینجانب و خواهر تنی دسترسی به پدر خود را نداریم و ایشان اینک بیمار است و گاهی فراموشی میگیرد اما این فراموشی از طرف برادران ناتنی و یا مادر انها کتمان میشود. امکان اینکه در این بین برادران ناتنی ومادرشان از وضعیت پدر سواستفاده کرده و اموال نامبرده را بنام خود بزنند وجود دارد.لطفا راهنمایی کنین اولا ایا مبتوانند در این وضعیت با استفاده از اثرانگشت، اموال را بنام خود کنند با نه؟دوما اگر این کار را کردند چاره چیست؟ سوما پدر درصورت بخشش اموال خود تا چه میزان از دارایی را میتواند ببخشد.ممنون
با سلام و سپاس از همراهی شما 1- اصولاً هر شخصی که به سن قانونی رسیده می تواند در زمان حیاتش هرگونه تصرف قانونی و عقلایی در اموال و دارایی خود بنماید. مثلاً می تواند کل اموالش را به یکی از فرزندانش یا به هر شخص دیگری ببخشد. 2- اگر شخصی بعد از رسیدن به سن قانونی، به دلیلی از قبیل بیماری یا کهولت سن محجور (سفیه) شود و ولی خاص هم نداشته باشد، دادگاه برای او قیم تعیین می کند. در این صورت اداره امور مالی شخص توسط قیم انجام می شود. 3- از تاریخی که محجوریت شخص به موجب رأی دادگاه احراز شود، کلیه معاملات شخص محجور، بسته به مورد، باطل و یا غیر نافذ (قابل ابطال) هستند. 4- برای پیشگیری از سوء استفاده احتمالی می توانید از طریق دادسرای امور محجورین و سرپرستی تقاضای رسیدگی به موضوع و صدور حکم محجوریت نمایید.
باسلام وخسته نباشید،بنده از سن دوسالگی تحت حمایت و سرپرستی پدربزرگم (مادری) تا سن جوانی ۲۴ سالگی ،زمان فوت پدربزرگم بودهام وایشان هم تمام اموال ودارایی و املاکشان را وصیت کردند به بهمن (نوه ام)برسد و از دوتا همسرام حمایت کند و خرج ومخارشان به عهده ایشان میباشد،ودوتکه زمین هم بطور شفاهی برای خرج و مخارج روزمره و هزینه های ازدواج و مشکلاتی پیش بیایند به بنده دادنددرواقع هبه نمودند،الان تمام و کمال مادرم همه ی اموال رو بالا کشیدن،چکار میتونم بکنم لطفا راهنمایی کنید
سلام و سپاس از همراهی شما 1) با توجه به این که هبه بعد از فوت غیر قابل رجوع است، در مورد اموالی که هبه کرده اند، مالکیت شما قطعی است. 2) وصیت تا یک سوم دارایی متوفی بدون رضایت ورثه نافذ است اما برای اعتبار وصیت نسبت به بیشتر از یک سوم، رضایت سایر ورثه هم لازم است. 3) در مورد اموری که انجام آن به عهده شما گذاشته شده باید به عنوان وصی اقدام نمایید. بدیهی است اثبات هر کدام از موارد فوق نیاز به دلیل اثباتی دارد و در صورت اختلاف دادگاه تعیین تکلیف خواهد کرد. از طرفی با توجه به روابط مادر و فرزندی، حل و فصل موضوع از طریق توافق ترجیح دارد. (توافق مستقیم و یا از طریق وساطت بزرگترها و یا از طریق داوری). در صورت عدم توافق، بهتر است از وکیل دادگستری خوب مشاوره حقوقی بگیرید.
سلام
سلام وقت شما بخیر روزتان پر از نشاط. پدرم ۹۵ساله شده. سال ۸۵ یه قطعه زمین به یکی، از برادرانم نام علی واگذار کرده، حدود ۲۰ سال پدرم با علی زندگی کرده، اکنون از پا افتاده اند و شرائط خاص دارند. و ۴ برادر و دو خواهر دیگر برای نگهداریش کمک نمیکنن. و من آوردم خونه، خودمون ازش مواظبت میکنم. اموال هم فقط یه باب منزل روستائی دارد و ۲۰ میلیون پول که دست یکی از برادرانم هست.منم ۵۵ سالمه. تنهام چکار کنم.
سلام و درود و سپاس از همراهی شما به لحاظ قانونی: 1- هر قراردادی که به موجب آن پدر با رضایت خودش مالی را به شخصی واگذار کرده یا واگذار بنماید، معتبر است. 2- وظیفه نگهداری و تأمین هزینه های زندگی پدر (در صورت نیاز مالی پدر) بر عهده همه فرزندان است مگر فرزندانی که توانایی نداشته باشند. 3- همه فرزندان بر اساس مقررات ارث، جزء ورثه محسوب می شوند، حتی آنان که در وظیفه نگهداری از پدر کوتاهی کرده باشند؛ چه پدر مالی به آنها واگذار کرده یا نکرده باشد.
سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما ضمن تشکر از پاسخ شما به سوآل من. میخواستم بدونم چگونه میشود فرزندان که از مسئولیت های شرعی و مدنی خود شانه خالی میکنند مجاب کنم، تا نسبت به نگهداری پدر اقدام کنند. با تشکر فراوان
سلام و درود مجدد به لحاظ قانونی، پدری که نیازمند است می توانند با طرح دعوی در دادگاه خانواده از فرزندانش نفقه مطالبه کنند.
سلام من میخوام تمام داراییم بعد فوت به همسرم برسه اما تا زمانی که زنده هستم اختیار همه چی با من باشه از خرید و فروش و هر کاری چه راهکاری باید انجام بشه ممنون
سلام و درود و سپاس از همراهی شما خواسته شما از طریق «صلح عمری» قابل انجام است. سند «صلح عمری» در دفتر اسناد رسمی قابل تنظیم است اما برای آگاهی از شرایط و نتایج آن می توانید ضمن مراجعه به وکیل دادگستری ، مشاوره حقوقی دریافت نمایید.
سلام خسته نباشید من یه سوال داشتم من یه دختر ۲۶ ساله هستم میخواستم اموالی که بنام هست تا وقتی زنده هستم بنام خودم باشه و بعد مرگم بنام بچه های بی سر پرست چگونه میتونم این کارو انجام بدم میشه یه راهنمایی کنید
سلام و سپاس از همراهی شما برای این منظور می توانید از قالب صلح عمری استفاده کنید. البته با درج شرایط لازم مانند حق فسخ و وکالت برای خودتون. صلح عمری از طریق تنظیم سند رسمی نزد دفتر اسناد رسمی انجام می شود. بهتر است قبل از اقدام برای آگاهی بیشتر از شرایط و آثار صلح عمری با وکیل دادگستری مشاوره کنید.
سلام پدر من ۸۲ ساله هستن و دچار بیماری آلزایمر شده اند .البته هنوز مراحل اولیه بیماری هستند .خیلی ها میگویند بهتر است از ایشان یکی لز فرزندان وکالت بگیرند . لطفا بفرماید این کلر ضروری است .چون ما هیچ کدام قصد فروش و یا تقسیم اموال ایشان را تا در قید حیات هستند ،نداریم . ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید
سلام و سپاس از همراهی شما یکی از روشهای مناسب برای افراد سالم صلح عمری است. در این روش می توان در متن سند شروطی پیش بینی کرد که در زمان حیات، اختیار اموال با خودشان باشد. تا زمانی که شخص دارای سلامت روح و روان است می تواند از این قالب استفاده کند. اما در صورتی که در نتیجه بیماری شخص محجور شود (با نظر پزشکی قانونی) هیچ قراردادی نسبت به اموال وی صحیح نخواهد بود. نه صلح عمری و نه وکالت و …
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.